esmaspäev, 20. mai 2013

Paprikapere

... elab endiselt üheskoos. 16ndal mail saavad 6 endale püsipinna vanemate kasvuhoones. Samapalju taimi peavad leppima veel poti mõõtmetega, mis on ilmselgelt juba kitsaks jäänud. Pole parata.

Gypsy on kahe nädalaga palju edenenud. Viimati 7ndal mail oli pildil oleval taimel vaid üks 2-sentimeetrine viljahakatis, nüüd 2 nädalat hiljem ilutsevad lehtede varjus kolm õrnkollakat Buratiino nina..

Kuna kuuele potis elavale paprikale ei ole  püsielukoht maal veel valmis ja tõenäoliselt  selles osas lähima kahe nädala jooksul midagi ei muutu, istutan nad pika arupidamise järel ettevaatlikult suurematesse anumatesse.  See on riskantne ettevõtmine, kuna kirjanduse järgi ei pidavat juurekavale liigne liigutamine meeldima. Mõne taime jaoks leian 24cm läbimõõduga poti, paar paprikat lähevad külvi- ja pikeerimismulla kotti, millest on taime hiljem oma kasvukohta ehk lihtsam  ümber kantida.
Oranž paprika Afrodita 20.05

Paprikapere on veel kenasti ühe katuse all; osad mullas, teised potis. Ootan päeva, mil viimased maale oma "päris koju" saavad.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar