esmaspäev, 8. aprill 2013

Tomatijutt jätkub...

Täna, 8ndal aprillil on päike valdavalt pilve taga, aga taimed toon sellegipoolest kasvuhoonesse. Toas on liiga soe peale kütmist; hakkavad muidu venima. Karastamine kulub suurtele taimedele ära.

 

Tänaseks on paprikate külvist möödas 2 kuud ja paar päeva peale. Tomatid said mulda 1,5 kuud tagasi ning märtsi lõpus suurematesse pottidesse ümberistutatud.
Täna on nad sellist nägu :)
Vasakul ees karbis on Betalux, madal sort, mida esimest korda katsetan. Juba 96-100 päeva peale idanemist peaks hakkama saaki andma. Pidades silmas oma kasvatamisvõimalusi maakodus, on  mulle meelepärased madalad variandid, mis ka varakult viljuma hakkavad. Seetõttu olen valinud veel Mato, eelmisel aastal hästi edenenud oranži sordi, Roma... Marmande külvasin küll seemnepakendil oleva ahvatleva tomatipildi pärast. Loodan, et just nii maitsev ka reaalselt saab olema tulemus.
Kõrgekasvulise kirsstomati Red Cherry ning suhteliselt pikema kasvuajaga lihatomati Cour de bue jaoks leian ka koha. Kuna suvi on meil lühike, kuid valgust kõige rohkem juunis-juulis, olekski idee juba siis korjata oma taimedelt maitsvaid vilju. Küll siis augustis annavad saagilisa hilisemad sordid.
 
 
Paprikasorte on kolm: varajane Gypsy F1, Afrodita ja Neusiedler Ideal, mis tärkab teistest tunduvalt hiljem.

Oranži sordi (Afrodita) taimel on tekkinud juba õiepung. Väga rõõmustav uudis! Jään ootama aga uusi üllatusi.
 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar