laupäev, 20. aprill 2013

Algavad mullatööd.

Toimetused maakodus.
Lumi on nüüd maapinnalt haihtunud, kuid jalgealune on kohati väga pehme, muruplats luitunud väljanägemisega. Veel pole värske rohukõrs haljendama löönud. Töömees mutt on aga maastikukujundamise tõsiselt ette võtnud; mullahunnikud on kobaras siin ja seal muruplatsil ja peenramaal. No mida sa  selle aktiivse aiakujundajaga peale hakkad! Looja looming nagu iga elushing siin maamuna peal ennast teostamas. Tema käpatöö riivab küll silma, kuid ei ole mul südant neid maaaluseid asukaid maakodu territooriumilt minema kihutada. See pole ka nii lihtne. Olen küll kinnistu üks omanikest, kuid jagan seda kõige elavaga.
Öeldakse, et ei ole head, ei ole halba. Kõik lihtsalt ON. Üritan leida ka muti toimetustes enda jaoks positiivset. Temast saab mulle kevadine abiline  kasvuhoone mullatöödes. Nimelt, vahetan eelmise aasta tomatimulla välja ning asendan muti poolt kohevaks töödeldud pinnasega. Tassin vana kartulipõllule ning toon muruplatsilt värske asemele ning lisan juurde ka kõdusõnnikut. See on suur töö, kuid usun, et tomatitaimed hindavad mu ettevõtmist, olles tublid ja vitaalsed ning pakkudes rikkalikku saaki.
Kasvuhoone ise vajab lähiajal siit-sealt putitamist; otste kiletamist ning luugiavaja paigaldust.
Kuna taimed on kenasti õide puhkenud, siis on plaanis nad võimalikult varsti oma kohale istutada. See eeldab kasvumaja soojustamist. Selles suunas oma mõtteid mõlgutan.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar